• Jachthaven Scharendijke

Jeugdzeilen

De jongerencommissie verzorgt gedurende het seizoen verschillende zeiltrainingen. Buiten enkele voorjaarstrainingen worden er tijdens de zomerperiode worden er 2 weken CWO zeilinstructie gegeven aan jeugdleden van de Watersport Vereniging Scharendijke.
De instructeurs, enthousiaste jonge mensen die hun vakantie hiervoor opofferen, verzorgen al 20 jaar de zeillessen. Elk jaar proberen we weer nieuwe instructeurs op te leiden.
De locatie van waaruit de jongerencommissie de lessen verzorgt is het clubhuis van de WV Scharendijke "de Vaete".
In de "CWO Zeilinstructie Bepalingen 2024" staan verkort de eisen van het CWO. Tevens een omschrijving door wie wij ons laten informeren over het weer en de weerswaarschuwingen.

CWO Zeilinstructieweken 2024
O   Week 31       (maandag 29 juli          – vrijdag 02 augustus)
O   Week 32       (maandag 05 augustus – vrijdag 09 augustus)


Klik hier om je in te Schrijven

Wanneer de zeilweken vol zijn kunt u zich nog wel inschrijven, u wordt dan op een reservelijst geplaatst. Wij laten u dan zo spoedig mogelijk weten wanneer er een plaats vrij is gekomen in de desbetreffende instructieweek.
Er is keuze uit twee verschillende cursussen a) een kielbootcursus en b) een zwaardbootcursus (voor een zwaardbootcursus kun je met je eigen bootje deelnemen of een Optimist / Splash huren van de vereniging*).
* mocht je een Optimist of Splash willen huren van de vereniging, geef dit aan bij de opmerkingen.
Deelnemers kunnen worden ingeschreven door te registreren bij de organiserende autoriteit; Watersport Vereniging Scharendijke. Deelnemers kunnen zich alleen inschrijven als zij jeugdlid zijn van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging. Indien kinderen nog geen lid zijn worden zij automatisch als lid voor het kalenderjaar van inschrijving ingeschreven. De minimum leeftijd is 7 jaar, de maximum leeftijd is 18 jaar.
Dus heb je zin in een week zeilen en wil je ook nog een diploma halen, schrijf je dan snel in voor één van de instructieweken.

In verband met zijn werkzaamheden als wethouder heeft Nick de inschrijving van de zeilweken overgedragen aan Pieter, voor meer informatie over het Jeugdzeilen mail naar: wedstrijd@wvscharendijke.nl of bel naar 06 25 44 63 85

En like ons op Facebook!