• Jachthaven Scharendijke

Beneluxkampioenschappen

 

Al jaren hetzelfde recept: neem 3 wedstrijd gevende verenigingen WSV Scharendijke, Royal Yacht Club België en KWV de kaag. Mix de drie wedstrijd comités wijs een primair verantwoordelijke aan, nodig vervolgens een aantal wedstrijdklassen uit, maak “Sailing Instructions” en dien het resultaat op in de fantastische ambiance van het zoute Grevelingenmeer en je hebt een evenement met een unieke sfeer, bijna niet te beschrijven, wat je moet ondergaan.

De Beneluxkampioenschappen worden vanuit Scharendijke georganiseerd. Het evenement is en blijft in een aantal opzichten uniek te noemen.

Voor meer info omtrent datum en inschrijven zie de website: www.beneluxkampioenschappen.eu  &  manage2sail

Wat is de Beneluxkampioenschappen

In de organisatie van het evenement wordt sinds jaren door meerdere verenigingen nauw samengewerkt.

  •     WV Scharendijke,
  •     Royal Yacht Club van Belgie (RYCB)
  •     Koninklijke watersportvereniging De Kaag

De kampioenschappen kennen een unieke sfeer onder andere door de prachtige locatie aan het Grevelingenmeer en de uitstekende haven- en kampeerfaciliteiten bij WV Scharendijke.

Het evenement kenmerkt zich door het grote aantal enthousiaste jeugd- en meer senioren zeilers in wedstrijdklassen zoals b.v.: Finn, Contender, Snipe, ILCA (Laser), Musto’s, RS500, Europe en Cadet.

 

De wedstrijden

De baan is gebruikelijk een op-en-neer baan met een inner- en outerloop. Verschillende klassen starten tegelijkertijd. Bij een groot aantal inschrijvingen van één klasse krijgt deze klasse een eigen start. Dit maakt de Beneluxkampioenschappen bij uitstek geschikt voor een eigen klasse kampioenschap! De wedstrijden worden geleid door een Nederlandse en/of Belgische wedstrijdleider. Daarnaast is er altijd een internationale jury aanwezig. Informeer naar de mogelijkheden, het wedstrijdcomié staat voor u klaar! 

 
Benelux kampioenschap 002