• Jachthaven Scharendijke

Informatie gebruik Wifi / Internet in haven van Scharendijke

 

Informatie gebruik Wifi in haven van Scharendijke

Er zijn bij de ligplaatshouders en passanten regelmatig vragen aan de havenmeester over de wificapaciteit op onze haven. Veelal is de vraag waarom er geen contant Wifi-signaal is of niet voldoende capaciteit. Hierbij geven wij een toelichting welke Wifi-capaciteit u wel en niet kan verwachten.

U mag verwachten dat u uw Web mail kan bekijken en over het net kan surfen. Het zal meestal niet lukken om thuiswerken en films downloaden mogelijk te maken.

 Hoe kan dit?

Het is erg lastig om op en jachthaven (een dynamische omgeving) een stabiel signaal te leveren.

Met een dynamische omgeving bedoelen wij dat de situatie op een haven continu verandert. Het waait, het waait niet. De boten naast u bewegen of bewegen niet. Als je denkt ja zo gaat het lekker, draait de wind, komt er een buurman naast je liggen en zitten er opeens een paar metalen masten tussen jou en een goed signaal. Op dat moment zal het signaal zal automatisch een andere weg gaan kiezen wat resulteert in een minder signaal of even geen signaal.

Wat kan u eraan doen

Ten eerste kan u natuurlijk gebruik maken van uw eigen Internetbundel.

Wilt u een beter signaal op de boot hebben dan kunt u een eigen Wifi repeater aanschaffen en deze op uw schip monteren. Deze repeater kunt u direct gebruiken of er een wifi-router op aansluiten dan hoeft u zelfs, na aanmelding, niet meer in te loggen met uw code.

De kosten van deze repeater zijn ongeveer €200,00. Een eventuele buitenbehuizing €35,00 en een voeding €22,50. Let wel op, ook met deze eigen repeater kan uitval nog voorkomen.

Meer informatie nodig? Mail naar service@dalicomputers.nl en stel uw vraag.